Kuvaus
Kepeän hedelmäinen, tummapaahteinen kofeiiniton kahvi, joka maistuu ihanan lempeästi paahteiselta kahvilta. Aromissa sitrusta, persikkaa, luumua, kirsikkaa, suklaata, ruokosokeria, pähkinää, paahteisuutta.
- tuottaja: Primavera family
- alue: Huehuetenango, Guatemala
- lajikkeet: caturra, catuai, bourbon
- prosessi: DCM (metyleenikloridi) decaffeinated
- paahtoaste: 4/5
- suositus: pressopannu, suodatinkeitin, aeropress, mutteripannu, espresso
DCM-menetelmässä vihreitä kahvipapuja liotetaan ensin lähellä kiehumispistettä olevassa vedessä, jolloin veteen liukenee sekä kofeiini että suurin osa kahvin aromiaineista. Tämän jälkeen liuokseen lisätään metyleenikloridi, joka sitouttaa pelkän kofeiinin kaikista veden sisältämistä aineista. Metyleenikloridin ja kofeiinin sekoitus pystytään haihduttamaan erikseen matalan (40 astetta) kiehumispisteensä ansiosta. Jäljelle jäävä veden ja kahvin luontaisten aromiaineiden seos yhdistetään taas alkuperäisiin papuihin, ja vesi kuivataan pois, jolloin pavut imevät taas suurimman osan aromiaineista takaisin. Kahvinpavut itsessään eivät ole siis missään vaiheessa kosketuksissa liuottimen kanssa (indirect-solvent based process).
Lue lisää eri kofeiininpoistomenetelmistä englanniksi: https://coffeeconfidential.org/health/decaffeination/
Katso myös kemikaalivapaata Swiss Water -kofeiininpoistomenetelmää käyttävä kahvimme: https://mokkamaa.fi/tuote/kofeiiniton-swiss-water-process-luomu/
Paahtimo: Tinto Roastery, Vaasa
Sikke –
Ihanan pehmeä maku ja tuoksusta ei arvaisi kofeiinittomaksi. Sain tätä lahjaksi ja suosittelen kyllä kaikille kahvinystäville tätä!