Myymälä

 

pekkajamari2_1

 Kun kävelykadun vilinästä astuu Mokkamaahan sisälle, ensimmäisenä vastaan tulee lämmin, ihastuttava ja suorastaan huumaava tuoksu, joka vie välittömästi kuin toiseen maailmaan.

Tuoksu kuulemma kantaa sopivalla tuulella joskus korttelin kulmalle asti. Tuoksu syntyy yhdessä kaikista liikkeessä tuoreena jauhettavista irtokahveista, suklaista ja jonkin verran myös teestä - varsinkin teenpakkauspäivinä.

Hieman mielihaluista riippuen huomio kiinnittyy ensimmäisenä todennäköisesti joko etuoikealla irtokonvehtihyllyyn tai suoraan edessä näkyvään irtokahvihyllyyn. Muut suklaat ympäröivät kulkijan liikkeen etuosassa, ja teeosaston löytää kulkemalla kahvihyllyn ohi peremmälle tuoksujen maailmaan. Teeosaston jälkeen parin portaan ja mutkan takana on Mokkamaan kahvikabinetti.

Keskeisimpiä arvoja meille ovat puhtaan monimuotoisen luonnon arvostus ja ihmisten välinen globaali tasa-arvo. Käytännön toiminnassamme tämä näkyy mm. siinä, että myymme ja käytämme paljon luomutuotteita ja vegaanisia vaihtoehtoja on paljon. Meille saa kaikki kiinnostuneet tulla, ja kohtaamme ihmiset tasavertaisesti ihmisinä ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan ynnä muihin ulkokohtaisiin seikkoihin katsomatta. Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Kahvikabinetti

 kabinetti
 Kylillä on alkanut kiertää sitkeä huhu Mokkamaan salakapakasta. Tottahan tuo tavallaan on, myymälän perällä mutkan takana sijaitseva takahuone on myymälän aukioloaikoina käytössä pienenä tunnelmallisena kahvikabinettina.

Nautiskella voi mitä tahansa myymälän herkkuja. Kahvit ja teet valmistetaan tilauksesta, kaveriksi saa vaikkapa palan tai kaksi suklaata, ja lisäksi kehitämme ajoittain kauteen sopivia omia juomareseptejä. Anniskelua meillä ei kuitenkaan harjoiteta.

Kabinetissamme viihtyvät niin opiskelijat, kahvitaukoa töistä pitävät, perjantai-iltapäivän seurueet kuin muutkin hyvästä kahvista ja teestä nauttivat. Tila on taipunut mainiosti myös pienimuotoiseksi akustishenkiseksi musiikkikeikkapaikaksi. Asiakaspaikkoja kahviokäytössä on sisällä noin kymmenen, pöytiä neljä, ja tiivishenkistä porukkaa on saatu mahtumaan istumapaikoille viisikintoista kerrallaan.

Seinille sopii mukavasti taideteoksia, ja meillä onkin eri taiteilijoiden ja seurojen näyttelyitä kuukausittain. Varaukset tehdään kalenterikuukaudeksi kerrallaan. Näyttelytilan vuokra 30€/kk veloitetaan varauksen yhteydessä. Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse.

Vuokraamme kabinettia myös iltakäyttäjille hintaan 50 € / 1,5h. Hinta sisältää pienen kahvi- tai teekupillisen jokaiselle halukkaalle. Lisäksi tietysti liikkeen normaalit palvelut on koko ajan käytössä. Olitte sitten herkunnälkäinen kaveriporukka, kokousta tunnelmallisessa ympäristössä suunnitteleva järjestö tai pikkujouluja viettävä työporukka, ottakaa rohkeasti yhteyttä niin sovitaan tarkemmin!