Kuvaus
Kahvi maistuu herkullisesti oikealta kahvilta kofeiinittomuudesta huolimatta! Valmistajan lupauksen mukaan kofeiinista poistuu tällä menetelmällä 99,9%, kun tavallisissa kemiallisissa menetelmissä kahviin jää kofeiinia vielä joitakin prosentteja. Aromiltaan tämä kahvi on hedelmäinen, sitruksinen, raikas, täyteläinen ja pehmeä.
- Kahvin alkuperä: Honduras tai Meksiko (vaihtelee saatavuuden mukaan)
- Kasvukorkeus n. 1300m-1650m
- Paahtoaste 3/5
- Prosessointi: Swiss Water decaf
Swiss Water -menetelmän ainutlaatuisen prosessin avulla kofeiini pystytään poistamaan kahvista vaikuttamatta kahvin muihin makuaineisiin. Prosessi perustuu siihen, että ensin yhtä raakapapuerää liotetaan lähellä kiehumispistettä olevassa vedessä, jolloin veteen liukenee sekä kofeiini että aromiaineet. Tästä vedestä kofeiini poistetaan aktiivihiilisuodattimen avulla, joka on erikoistunut poistamaan suuret kofeiinimolekyylit jättäen pienemmät aromimolekyylit paikalleen. Mutta toisin kuin muissa kofeiininpoistomenetelmissä, tässä ei alkuperäisiä raakapapuja käytetä enää lainkaan, vaan tätä kahvin aromeilla kyllästettyä kofeiinitonta vettä käytetään seuraavan ja useiden seuraavien raakapapuerien liottamiseen kuumassa vedessä, jolloin kofeiini liukenee raakapavuista, mutta ei enää muut aromit, koska vesi on jo täynnä aromiaineita. Samaa vettä, josta taas kofeiini on poistettu aktiivihiilisuodattimella, käytetään useiden raakapapuerien kofeiininpoistoon, joten menetelmä on ympäristöystävällisin kaikista kofeiininpoistomenetelmistä. Sitä käytetäänkin lähes ainoastaan luomukahvien kofeiininpoistoon.
Lue lisää kofeiinin poistomenetelmistä englanniksi:
- https://coffeeconfidential.org/health/decaffeination/
- https://www.swisswater.com/pages/coffee-decaffeination-process
Paahtimo: Mokkamestarit
Arviot
Arvosteluja ei ole vielä.