Kuvaus
Raakapavut altistetaan Intian rannikolla monsuunituulille 2-3 kuukauden ajan. Tällöin ne imevät meri-ilmasta kosteutta ja paisuvat suuremmiksi. Tuloksena on erittäin matalahappoinen ja suutuntumaltaan rikas ja täyteläinen kahvi, joka sopii erityisesti espressoksi ja pour over -menetelmiin. Käsittelyllä imitoidaan makua, joka kahvissa oli enne Suezin kanavan avaamista, kun kahvi kulki puulaivoissa juuttisäkeissä Intiasta kuukausien merimatkan Afrikan ympäri Eurooppaan.
Lajike: Kent
Prosessointi: natural
Kuvaus: paahdettu sokeri, toffee
Suositus: aeropress ja käsiuuttomenetelmät, suodatinkeitin, mutteripannu, espresso.
Paahtoaste 3/5
Paahtimo: Mokkamestarit
Kaisu –
Kahvin aloittelijalle helppo aloitus matalahappoisuuden ja täyteläisyyden ansiosta.
Pauliina –
Mokkamestareiden versio tästä kahvista taitaa olla paras maistamani.