Kuvaus
Länsimaiseen erikoiskahvimaailmaan on yleisesti suositun Arabica-lajikkeen rinnalle nousemassa vähemmälle arvostukselle perinteisesti jäänyt Robusta. Arabican ja Robustan makuja kannattaakin maistella aivan omanlaisina makuelämyksinä niiden toisistaan poikkeavan makuprofiilinsa vuoksi. Tyypillisesti Robusta on suutuntumaltaan täyteläinen ja makumaailmaltaan voimakkaan rikas. Robusta sisältää myös jopa 50-100% enemmän kofeiinia Arabicaan verrattuna. Sopii erityisen hyvin espressoksi paksun creman ansiosta, tai aidoksi vietnamilaiseksi jääkahviksi.
- Matalahappoinen
- Rikas suutuntuma
- Maussa suklaata, pähkinää, karamellia
- Makea paksu suutuntuma
- Sopii hyvin maidon tai kauramaidon kanssa.
Prosessointi: natural
Suositus: aeropress, suodatin, mutteripannu, espresso.
Paahtoaste 4/5
Paahtimo: Mokkamestarit
Arviot
Arvosteluja ei ole vielä.