Kuvaus
Hendra Maulizar on indonesian erikoiskahvin prosessoinnin edelläkävijöitä. Hänen isänsä Hamdan muutti Acehiin vuonna 2006 ja alkoi kasvattaa kahvia – tästä syntyi Hendran idea aloittaa kahvinviljely vuonna 2010. Viljely aloitettiin hehtaarin alueella ja tänä päivänä viljelypinta-ala on jo noin 10 hehtaaria. Hendra ja hänen perheensä ovat vuosien aikana laajentaneet tilaansa ja investoineet prosessointiin. Tilalle on rakennettu märkäkäsittelyasema (wet mill), jälkipesukouruja (gravitational washing channels) sekä korotettuja petejä (raised beds) kahvin kuivaamiseksi. Hendra tekee yhteistyötä myös 70 paikallisen viljelijäperheen kanssa. Tällä hetkellä tilalla testataan 8-10 eri prosessointimenetelmää ja tilalle on perustettu taimitarha Abbysinia-lajikkeen kasvattamiseksi.
Hendra Maulizarin kahvitila sijaitsee Acehissa, Sumatralla. Sumatra on maailman kuudenneksi suurin saari ja noin 50 miljoonaa asukkaallaan lukeutuu myös maailman asuituimpiin saariin. Aceh pohjoisessa, Toba-järven alue etelässä ja Mangkuraja saaren eteläosassa ovat kolme tärkeintä kahvinviljelyaluetta Sumatralla.
Natural carbonic maceration (CM), vapaasti suomennettuna hiilihappomaseraatio, on viiniteollisuuden inspiroima kahvin prosessointimenetelmä, jossa kokonaiset kahvimarjat fermentoidaan hiilidioksidipitoisessa ympäristössä, mikä lisää kahvin hedelmäisyyttä ja moniulotteisuutta. Fermentoinnin jälkeen marjat kuivataan natural-prosessoinnin tapaan korotetuilla pedeillä 2-3 viikkoa, minkä jälkeen ne siirretään patiolle jatkokuivausta varten.
Tämä hallittu prosessointimenetelmä luo trooppisten hedelmien makujen ilotulituksen, mutta varmistaa samalla tasapainoisen kokonaisuuden. Lopputuloksena syntyy miellyttävä kirkas kokonaisuus, joka sopii jokaiseen hetkeen!
- Paahtoaste: 1/5
- Viljelijä: Hendra Maulizar
- Alkuperä: Aceh, Sumatra
- Lajikkeet: Abyssinia, Catimor, Typica
- Kasvukorkeus: 1600 masl
- Prosessointi: Natural carbonic maceration
- Maku: Kirsikka, passionhedelmä, luumu. Kirkas hapokkuus. Viipyilevä makeus.
Arviot
Arvosteluja ei ole vielä.