Kolumbia Bitaco Mist Forest 75g

9,90 

Ainutlaatuinen vihreä tee Bitacosta, Kolumbian ainoalta teetilalta! Andien vuoriston rikas maaperä antaa tälle teelle sen ominaiset trooppisen hedelmäiset vivahteet. Maustettu graviolalla ja guava-päärynällä.

Guava-päärynä on Kolumbiassa paljon viljellyn guavan ja päärynän luonnossa syntynyt risteytys, jonka punertavassa hedelmälihassa on sitruksinen aromi. Eksoottinen graviola eli oka-annoona tottelee Kolumbiassa nimeä guanábana, englanniksi soursop. Lähes 40cm pitkän hedelmän kuori on vihreä, paksu ja piikikäs. Hedelmäliha on valkoista ja siemenet mustia. Graviolaa voi syödä kuorittuna sellaisenaan, mutta parhaimmillaan se on erilaisissa juomissa, kuten mehuissa, pirtelössä, teessä…

Teemerkki: Bitaco

Kuvaus

Bitacon teetila on ollut toiminnassa jo noin 60 vuotta, mutta todellinen maailmanvalloitus alkoi 2016, kun tilalle hankittiin Japanista ja Intiasta modernit teenkäsittelyvälineistöt.

Bitacon farmilla on omistuksessa n. 2000 metrin korkeudessa maata 100 ha, josta teeistutuksia on 60 hehtaarilla n. 360 000 pensasta. Teelajikkeita on kolmea erilaista ja ne kasvavat tarhoilla ”sikinsokin”, joten lopputulos on aina näiden kolmen lajikkeen blendi. Lajikkeet ovat Camellia Sinensis, Camelia Assamica ja näiden hybridi nimeltään”Intermedio”. Vanhimmat pensaat ovat varttuneet jo 60 vuoden ikään, kun nuorimmat taimet ovat ”vastasyntyneitä” omalta taimitarhalta.

Tilalla on ainutlaatuisen monimuotoinen kasvisto ja eläimistö, joita vaalitaan antaumuksella. Aamu-usvaisten vuorten, päiväntasaajan auringonpaisteen, metsien ja purojen helmassa elää mm. 256 eri lintulajia, 28 eri sammakkolajia, 23 eri matelijalajia ja 772 eri kasvilajia.

Bitacossa ei tehdä ainoastaan laadukasta teetä ja suojella ympäröivää luontoa. Teetila on myös sitoutunut oman yhteisönsä elinolojen parantamiseen perustamansa Agrícola Himalaya Foundation kautta. Ennen kaikkea seudun lasten koulutukseen ohjataan säätiön tukea useilla pitkäaikaisilla projekteilla.

Puhdasta, luonnollista teetä ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita, täydellisellä jäljitettävyydellä, sosiaalisella vastuullisuudella yhteisön ja ympäristön hyvinvoinnista huolta pitäen. Tätä on Bitaco. Maista ja ihastu uusiin eksoottisiin tee-tuttavuuksiin!