Kuvaus
Guatemala Las Brisas on makuprofiililtaan suklainen ja pähkinäinen yhdistettynä sitrushedelmien vivahteisiin. Kahvin nimi tulee sanasta ”viimat” tai ”tuulet”. Nimi juontaa juurensa mahdollisesti viileistä ja virkistävistä tuulista, jotka virtaavat alueen läpi 1600-1700m korkeudessa luoden ihanteelliset kasvuolot kahvipensaalle.
Kahvitila sijaitsee Jalapan alueella Guatemalan kaakkoisosassa. Jalapan alueella kahvia kasvatetaan varjossa, jota luo suojakasvillisuus kuten avokadopuut, männyt, tammet sekä eräät alkuperäiset kasvit kuten guachipili ja jicaro. Runsas suojakasvillisuus ja ravinteikas vulkaaninen maaperä tuovat ihanteellisen yhdistelmän kahvimarjojen kypsymiselle hitaasti erityisen aromirikkaiksi. Lopputuloksena on tasalaatuinen sato upealla makuprofiililla.
Tämä kahvi on käsitelty pesumenetelmällä (washed), joka on yleinen prosessointimenetelmä Guatemalassa. Kahvimarjat käyvät läpi lajittelun ennen erottelua (pulping), 24 tunnin fermentoinnin sekä pesun, jonka jälkeen kahvipavut aurinkokuivataan patioilla. Keskitumma (3/5) paahto luo kahviin täyteläisyyttä, ja kahvi sopiikin todella hyvin myös maidon tai kasvijuomien kanssa nautittavaksi.
- Alkuperä: Las Brisas farm, Jalapa, Guatemala
- Lajikkeet: Catuai, Pache
- Kasvukorkeus: 1600-1700m
- Prosessointi: washed (aurinkokuivaus)
- Maku: suklainen, pähkinäinen, makean sitruksinen jälkimaku
- Suutuntuma: silkkinen hapokkuus, keskihapokas
- Suositus: pannu, pressopannu, suodatin, aeropress, mutteripannu, espresso
- Paahtoaste 3/5
Paahtimo: Mokkamestarit
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.